Guasha Krimpen aan den IJssel

Oude Chinese volkstherapie bij schoonheidssalon Astria:

Gua sha massage is een oude volkstherapie uit China die stamt uit de pre-historie nog steeds door vele inheemse volken wordt toegepast. Gua sha betekent schrappen(gua) van ophopingen (sha). Deze techniek wordt sinds tientallen jaren meer en meer toegepast als aanvulling van de bestaande technieken zoals acupunctuur, tuina, en chinese kruiden.

Door middel van olie en de jade steen worden de blokkades zichtbaar als rode en zelfs donker rode plekken. Hoe donkerder de plekken hoe chronischer de stoornis. Met de jadesteen worden deze opgehoopte afvalstoffen dan uit het lichaam verwijderd, waarna deze plekken meestal na 3 á 7 dagen verdwijnen. De snelheid van het verdwijnen van deze vlekken hangt af van de gezondheid van het lichaam.

Wilt u dit ook eens ervaren? Klik dan hier voor het maken van een afspraak.info@schoonheidssalonastria.nl

Guasha ervaring klant

Sinds een paar jaar behandelt Astrid mij met de Guasha therapie. Eigenlijk is dit spontaan ontstaan. Toen ik eens bij haar was voor een behandeling in haar schoonheidssalon en ik klaagde over hoofd- en nekpijn, vertelde zei mij over een Guasha therapie die zij had geleerd, en waar goede resultaten mee waren behaald. Astrid zei dat zij dit best eens bij mij wilde doen.

Eerlijk gezegd geloofde ik er helemaal niets van! Maar de hoofdpijn was zo ernstig dat ik het wel wilde uitproberen. Als ik mij maar beter ging voelen! Astrid startte de behandeling met olie en een Jadesteen. Omdat Astrid zo gevoelig is en zij haar vak verstaat, had zij de zwakke plekken en de blokkades die in mijn rug en nek zaten snel te pakken.

Na de behandeling voelde ik al snel dat het beter ging. Ik kon het echt niet geloven. Na een paar uur voelde ik me echt een stuk beter en na een aantal dagen was ik grotendeels van mijn klachten af. Na alle therapieën die ik gevolgd had, was dit er één die de blokkades voelbaar en langdurig oploste. Het beste resultaat bereik je door een aantal behandelingen na elkaar te doen. Meestal zit er een week of tien dagen tussen. Je lichaam geeft dit zelf aan: als de vlekken van de behandeling weggetrokken zijn, kan de volgende behandeling plaats vinden.

Sindsdien kom ik regelmatig bij Astrid voor een behandeling. Ik heb nu eenmaal een lijf dat niet zo goed in elkaar zit. En het helpt altijd. 

Ik ben zeer tevreden over deze therapie! En… mijn vooroordeel is helemaal verdwenen!! 

Wat te behandelen met Guasha?

VOEDING EN VERTERING: aften in de mond, Verteringsstoornissen, Opgeblazen buik, Misselijkheid, overgeven, verminderde eetlust, slokdarmkramp, maagzuur, maagkrampen, verzakte maag, bloedarmoede, maagzweer, hik, galstenen, constipatie, diarree, 
dysenterie, chronische maag/darmontsteking, spastisch colon, colitis ulcerosa, blindedarmontsteking, aambeien, prolaps van de darm en ziekte van Crohn.

BLOEDSOMLOOP EN TRANSPORT:

Migraine, ménière, angina pectoris, post hartinfarct, hartkloppingen, arteriosclerose, duizeligheid, hoge bloeddruk/lage bloeddruk, collaps, oedeem, preventie van beroerte, tia, afasie na beroerte, halfzijdige verlamming na beroerte, (pre)diabetes, glaucoom, oorsuizen/doofheid, reisziekte, koude handen/voeten (Reynaud), spataderen, cholesterol en claudicatio.

VERBRANDING EN ASSIMILATIE:

verbranding, ontsteking en koorts, kinderziekten, verkoudheid/griep, bronchitis, keelontsteking, oorontsteking, kinkhoest, bof, overactief kind, assimilatie: Parkinson, astma, spierdystrofie, dementie/alzheimer, gelokaliseerde kaalheid, wratten, vermindering gezichtsvermogen, bijziendheid, fundus bloeding/retinitis, neuroretinitis/atrofie nervus opticus, M.S., hyperactieve schildklier, trage schildklier, M.E., nefrose en polyneuritis.

ONTGIFTING EN UITSCHEIDING: NIEREN: nierstenen, jicht, reuma, blaasontteking, incontinentie, bedplassen en staar.

LONGEN: longontsteking, hoest, stemverlies/heesheid en sputum.

LEVER/GALBLAAS: hepatitis, geelzucht, vetlever, galstenen/galkoliek en kater/alcoholisme

HUID: nachtzweet/versterkt zweten, acne, eczeem, steenpuisten, psoriasis, neurodermitis, gordelroos, galbulten en open been.

MENSTRUATIE:

menstruatiestoornissen, P.M.S., het wegblijven van menstruatie, menopauze, witte vloed, vleesboom, prolaps, onvruchtbaarheid, onregelmatige bloeding, mastopathie, borstontsteking, lactatieproblemen, prostaatvergroting en impotentie

SLIJMVLIEZEN: ochtendsymptomen, voorhoofdsholteontsteking, hooikoorts, witte vloed en speekselklierontsteking

DARM: zie vertering

OVERIGE: burn out, hysterie, globus hystericus, immuun zwakte, vaccinatie en rookverslaving