Ontharen Krimpen aan den IJssel

Ontharen bij Schoonheidssalon Astria in Krimpen aan den IJssel: 

Niemand wil overtollige haargroei.Gelukkig zijn er tegenwoordig vele manieren om deze haren tijdelijk of langdurig te verwijderen.

 

Tijdelijke methodes:

Pincet:
Met deze methode worden de haartjes één voor één verwijderd.
Prima behandeling voor enkele haartjes en door speciale techniek veel minder pijnlijk dan "toen mijn moeder dat deed"!

Touwtje:
Dit is een eeuwenoude techniek van ontharen. Met een inelkaar gedraaid stukje garen worden de haren uit de huid getrokken. Wordt nog steeds veel toegepast in Turkije en Marokko. Ik heb deze techniek ook geleerd, maar ik doe het te weinig om daar echt handig mee te zijn. Mijn azulenhars werkt zo snel en bijna pijloos, dat ik de hars methode prefereer.

Harsen:

Ook wel waxen genoemd. Deze methode wordt veel gebruikt. Speciaal voor het gezicht is de groen Azulen hars in combinatie met de blauwe azulen olie. De olie wordt vóór het ontharen op de huid aangebracht en licht ingemasseerd. De olie trekt in het haarzakje en het haartje glijdt er makkelijker uit. Werkt voor mij heel prettig en het is echt minder pijnlijk dan de reguliere hars. Deze hars werkt ook prima voor bijvoorbeeld het ontharen van de bikinilijn en de oksels.
Voor de grotere oppervlakken gebruik ik de harsrollers. zeer snel en efficient.

Langdurige haarvermindering:

Bij deze methodes wordt de bloedtoevoer naar het haarzakje geblokkeerd zodat de haar op den duur weg blijft.
Dit kan door middel van elektrisch ontharen: diathermie of blend methode.
Beide methodes zijn zeer effectief maar behoeven wel enige uitleg.


Wilt u in een persoonlijk gesprek  meer informatie over de mogelijkheden?
Klik hier voor uw vragen via de mail.

1. U heeft veel meer haar dan u denkt.

Een haar groeit in verschillende fases. Er zijn 3 fases in de haargroei cyclus: er groeit een haar, deze valt naar verloop van tijd uit ( na maanden of jaren, afhankelijk van de plaats waar deze zich bevindt). Het haarzakje verkeert tijdelijk in een rustfase! Er ontwikkelt zich een nieuwe haar, etc. Zo is altijd 10% tot 20% van de hoeveelheid haar niet zichtbaar door de zogenaamde rustfase. Deze rustfase is per persoon erg verschillend.
Ook de volgende factoren spelen hierbij een rol:
* de plaats op het lichaam
* de dikte van de haar
* hormonale invloeden
* erfelijkheid

2. Een haar groeit veel langzamer dan U denkt.

Na het epileren of harsen is het beslist niet zo dat er na b.v. een week op dezelfde plaats weer dezelfde haar groeit. Dit is een haar die er precies naast groeit. Gemiddeld gelden voor teruggroei de volgende tijden:
* diep, stug haar : 5 tot 6 weken
* medium haar : 6 tot 9 weken
* dunner (vlas) haar : 8 tot 10 weken.

Dit betekent dat u eigenlijk pas na 2 maanden, nadat U gestopt bent met het uittrekken van haren, kunt bekijken hoeveel haar U nu eigenlijk heeft. Het lijkt dan vaak of er plotseling veel haren zijn gaan groeien; laat dit U dus niet verontrusten. Trekt u beslist zelf niets meer uit.  Storende haartjes kunt u beter afknippen.

Nabehandeling:

  • eerste 24 uur: geen zeep en vette crèmes gebruiken, geen zon of zonnebank
  • voorzichtig met make—up
  • niet aanraken of krabben. 


Bij jeuk:

  • koude kompressen of ijsblokjes in een plasticzakje
  • kalmerende gel of active cream of azuleenpasta aanbrengen.


Als het door u gewenste gebied na verloop van tijd geheel is onthaard, zult u toch na enkele weken of maanden nog eens terug moeten komen om die zogenaamde rust—haartjes te laten verwijderen. Bovendien zult U er rekening mee moeten houden dat U wellicht aan overtollige haargroei zult blijven lijden. Meestal is namelijk de verandering, dan wel verstoring van de hormonale toestand, oorzaak van het toenemen van de haargroel. Dit betekent dat vrij langzaam al enkele aanwezige donsharen dikker worden en dieper in de huid gaan groeien. Slechts enkele malen per jaar hoeft U deze haren tijdens een korte behandeling te laten behandelen.